Tabung Percutian...

Layan Iklan

PERTANYAAN & TEMPAHAN

Facebook :-
PM : Anna Recipe/Rohana Abdullah

No. Tel :-
012-7903245/013-6889330 (hp)


Alamat :-
Taman Puteri Wangsa, 81800 Ulu Tiram, Johor.

Cara Membuat tempahan :-
Sila buat tempahan 2 hari awal untuk tempahan yang sedikit dan 2 minggu awal untuk tempahan yang banyak.

Bayaran :-
Deposit 50% dikenakan sebelum hari penghantaran dengan mendepositkan bayaran ke akaun saya (no. akaun akan diberikan setelah membuat tempahan) dan baki seterusnya pula di hari penghantaran di buat.

*Sila SMS saya sekiranya transaksi telahpun dibuat...

Penghantaran :-
Kami juga ada menyediakan perkhidmatan penghantaran dengan harga yang amat berpatutan.

Penghantaran percuma di sekitar Tmn Puteri Wangsa, Tmn Bestari Indah, Tmn Bukit Tiram, Tmn Bukit Jaya dan pick-up point di Econsave Taman Desa Cemerlang

Sekian, untuk makluman.

Monday, February 14, 2011

Homemade chocolate ice-cream....

Salam Maulidur Rasul kepada smua umat Islam... smoga smuanya dalam keadaan sihat dan sejahtera.... hari ni, jadual agak padat sbb anak2 pun bercuti... huhu... lepas je masak makanan utk lunch td, ana layan ice-cream coklat yg ana buat sendiri td malam.... hehehe...

Actually dah ramai gak rakan2 di fb yg dah mula try wat ice-cream homemade ni... so, ana pun agak tergoda utk try sendiri... alhamdulillah... menjadi dan rasanya tidak menghampakan.... rasanya sama je dgn ice-cream yg kita beli kat kedai2 tu... hehe... so, skrg ni dah bertambah lah lg satu ilmu ana dalam masakan... hahaha..... cuma ana mungkin kene kurangkan skit kuantiti susu sbb pada ana agak kemanisan skit... whatever.. ianya tetap ummmpphh!.... 

Resepi ice- cream coklat....
Sumber : KR


Bahan-bahannya :
1 tin susu pekat manis
1 tin air masak
1 biji telur (ana tak letak)
1 sudu besar ovallete
3 susu besar serbuk koko (ataupun ape2 perisa yg di sukai)


Cara-caranya :
Satukan semua bahan dan pukul dalam mixer sehingga gebu dan pekat... (dalam 20-25 minit gitu)
Masukkan dalam bekas dah sejukkan di tempat beku semalaman....Selamat Mencuba!



* Maaf pd kualiti gambar.... gambar daripada hp saje... huhu

2 comments:

  1. mila ade buat ni..sedap tapi mmg manis la..huhu..xley nk mkn byk...:)
    thanx 4 d recipe....

    ReplyDelete

Layan Iklan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...