Tabung Percutian...

Layan Iklan

PERTANYAAN & TEMPAHAN

Facebook :-
PM : Anna Recipe/Rohana Abdullah

No. Tel :-
012-7903245/013-6889330 (hp)


Alamat :-
Taman Puteri Wangsa, 81800 Ulu Tiram, Johor.

Cara Membuat tempahan :-
Sila buat tempahan 2 hari awal untuk tempahan yang sedikit dan 2 minggu awal untuk tempahan yang banyak.

Bayaran :-
Deposit 50% dikenakan sebelum hari penghantaran dengan mendepositkan bayaran ke akaun saya (no. akaun akan diberikan setelah membuat tempahan) dan baki seterusnya pula di hari penghantaran di buat.

*Sila SMS saya sekiranya transaksi telahpun dibuat...

Penghantaran :-
Kami juga ada menyediakan perkhidmatan penghantaran dengan harga yang amat berpatutan.

Penghantaran percuma di sekitar Tmn Puteri Wangsa, Tmn Bestari Indah, Tmn Bukit Tiram, Tmn Bukit Jaya dan pick-up point di Econsave Taman Desa Cemerlang

Sekian, untuk makluman.

Wednesday, October 12, 2011

Resepi Kek Span Coklat..... Mudah & Sedap...

Assallamualaikum...

Pagi ni ana nak bagi resepi kek span coklat yg senang dan mudah... Boleh wat sendiri tau... hehe... takyah nak beli2 kat kedai lagi... resepi ni ana amik kat blog kak nina.... mintak izin copy paste ye... kes malas nak menaip.... kehkeh....terima kasih banyak dan mohon di halalkan ye ilmu yg dicurahkan ni.... huhu...


Resepi kek span coklat
Sumber : Kak Nina Sweetlily

Bahan-bahan:

5 biji telur gred b
170gm gula kaster
1 camt ovalette - kalau tak de pun tak pe..
100gm tepung gandum
1tsp baking powder - kalau tak de pun tak pe.. kek tetap jadi..
40gm serbuk koko
70gm minyak jagung atau minyak masak atau butter yg di cairkan



Cara-caranya :


1. Pukul telur, gula, ovallate dengan kelajuan maksimum hingga kembang dan bertanduk...
2. Masukkan tepung, baking powder & serbuk koko yg telah di ayak ke dalam adunan...
3. Kemudiannya minyak jagung dan kacau sebati dengan cara kaup balik... kacau rata2 k...
4. Isikan ke dalam loyang 8" dan bakar menggunakan api atas bawah selama 30-35 minit pada suhu 170'c...
5. Bila kek dah masak.. keluar je dr oven.. hentak2 skit.. perlahan tau.... lepas tu terus sejukkan kek di redai... kang klu lambat2 kek jd kecut...


Ok... Selamat Mencuba!


6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Kak ana.. sedap kek ni.. sy dah cuba.. tp sy topping dgn coklat ganache.. tq resepi

    ReplyDelete
  3. Salam kak ana.sy nak copy resepi kek span ni..tq kak..

    ReplyDelete

Layan Iklan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...